Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Υ/Β ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ Ε.Ο.Υ.Δ.Α. 2011 3ος Προκριματικός Αγώνας ΣΦΥΚΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22/5/2011



Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Σκοποβολής 2011
3ος προκριματικός από τον Σ.Φ.Υ.Κ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 22-05-2011

 Γράφει ο Στάθης Μπίνης
Άλλος ένας αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος υποβρύχιας σκοποβολής 2011, ο 3ος κατά σειρά προκριματικός  έγινε στην Θεσσαλονίκη την 22η  Μαΐου 2011 .
Ο Σ.Φ.Υ.Κ.Θ. που είχε αναλάβει την οργάνωση έδωσε τον καλύτερο του εαυτό και κατάφερε να σταθεί στο ύψος του πήχη που έχει θέσει η Ε.Ο.Υ.Δ.Α. για τους αγώνες του Πανελληνίου.
Το λέω αυτό γιατί ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα και βασιζόμενος στη εμπειρία του κατάφερε αυτό που άλλοι σύλλογοι προσπαθούσαν χρόνια.   
Νωρίς – νωρίς λοιπόν έφτασαν οι αθλητές από όλη την Ελλάδα στο αθλητικό κέντρο ΚΑΠΠΑ, στην Περαία λίγο έξω από την πόλη, όπου τους υποδέχονταν ο πρόεδρος του Σ.Φ.Υ.Θ. Κος Μπέκας και τα μέλη του συλλόγου.

Σε ένα μικρό όμορφο κλειστό κολυμβητήριο ο σύλλογος είχε στήσει τον αγώνα του, σύμφωνα με τις επιταγές του Πρωταθλήματος.
Οι πρώτοι που έπεσαν στην πισίνα για δοκιμαστικά, άρχισαν τα πειράγματα και τα ψαρευτικά αστεία με τους «απ΄έξω» λέγοντας κάτι για λαυράκια και βολές στο άγνωστο. Όταν μπήκα και εγώ, έριχνα  Νο 6 κατάλαβα τι γινόταν, ορατότητα 4-5 μέτρων μας παρέπεμπε σε χειμερινές βουτιές και ρηχά καρτέρια.



Οι συνθήκες όμως ήταν ίδιες για όλους και έτσι άρχισαν οι βολές των αθλητών με μια μεγάλη δικαιολογία στα χείλη όσων δεν πήγαιναν καλά,  Μ@#α*α δεν έβλεπα τίποτα…….
Τις πρώτες καλές βολές τις έκανα εγώ, με 3 κέντρα και μία άσχετη καλοέβλεπα το βάθρο, που απομακρύνθηκε αμέσως από το οπτικό μου πεδίο, όταν μετά το τέλος της προσπάθειάς μου οι κριτές μου ανακοίνωσαν ότι είχα εισπράξει ποινή – 150 βαθμών για παραβίαση της απόστασης .
Ακολούθησαν αρκετοί αθλητές με χαμηλές επιδώσεις μέχρι που έριξε ο Γιώργος Δούναβης που με 2476, έκανε την πρώτη καλή επίδοση της ημέρας και τέθηκε προσωρινά επικεφαλής στην κατάταξη.
Η συνέχεια είχε αρκετές ανατροπές με τον Μπάμπη Πλαστουργό να ανεβαίνει προσωρινά  στο βάθρο με  2400 βαθμούς, τον Αντώνη Βούρτση να επηρεάζεται  πολύ από τις συνθήκες και να μένει μακριά, τον Γιώργο Γιαννάτο με 2541 βαθμούς να χαμογελά…
Ακολούθησαν ο Σπύρος Μαρίνης με βολές 2586 βαθμών να μην χάνει το κύπελο και ο Ντίνος Σταμούλης που βρέθηκε , κατά δήλωσή του, στο στοιχείο του ( θολούρα) να κάνει την καλύτερη επίδοση του αγώνα 2737 βαθμούς, αγκαλιάζοντας την πρώτη θέση που κράτησε μέχρι το τέλος, αφού ο μόνος που θα μπορούσε να τον απειλήσει  στην συνέχεια ήταν ο Λάκης Μπέκας που αν και έριχνε πρώτη φορά με τον στόχο του Πανελληνίου έκανε εξαιρετική εμφάνιση και με 2537 βαθμούς κατέλαβε την 4η θέση.


Η τελική  τριάδα ήταν  1ος Σταμούλης  2ος Μαρίνης και 3ος Γιαννάτος.
Στο ομαδικό 1η ομάδα οι Σταμούλης – Κλειτσίκας, 2η  ομάδα οι  Δούναβης – Παπαφωτίου και 3η  οι Βούρτσης – Μπίνης.
Για το Πρωτάθλημα των συλλόγων, 1η θέση πήρε ο ΓΛΑΥΚΟΣ με 6987 βαθμούς,
 2η θέση ο Ν.Ο.ΑΛΙΩΤΙΣ με 6759 βαθμούς και 3η θέση ο Σ.Φ.Υ.Δ.Β.ΙΑΣΩΝ με 6751 βαθμούς.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για αρχές Οκτώβρη στον Πύργο όπου θα γίνει ο 4ος προκριματικός.