Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Υ/Β ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ Ε.Ο.Υ.Δ.Α. 2011 2ος Προκριματικός Αγώνας ΓΛΑΥΚΟΣ 8/5/2011


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται φέτος ο πολύ επιτυχημένος θεσμός του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υ/Β Σκοποβολής, το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.), σε μία σειρά έξι αγωνιστικών και πάλι όπως έγινε πέρυσι.
Το άθλημα της σκοποβολής παρουσιάζει ιδιαίτερη ανάπτυξη και εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό στη χώρα μας, ενώ η διεξαγωγή Πρωταθλήματος τα δύο τελευταία χρόνια από συλλόγους με εμπειρία το έκανε ακόμα πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό.
Ο Γλαύκος πάλι, είναι ένας από τους συλλόγους με μεγάλη ιστορία σε αυτό,  αφού καθιέρωσε και καλλιέργησε την υποβρύχια σκοποβολή και μάλιστα ήταν αυτός που διοργάνωσε τον πρώτο αγώνα πριν από είκοσι ένα περίπου χρόνια!

Ο ιστορικός σύλλογος είχε αναλάβει για φέτος τον δεύτερο προκριματικό αγώνα του Πανελληνίου, τον οποίο και πραγματοποίησε με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου στο Δημοτικό κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων.

Αρχικά όμως τη προηγούμενη μέρα, το Σάββατο στις 7 του Μάη , είχε προγραμματιστεί να «μιλήσουν» τα υπερόπλα στον αγώνα που θα άνοιγε την αυλαία με την ονομασία: 4ο Κύπελλο Υπερόπλων 2011.

Έτσι λοιπόν την πρώτη αγωνιστική μέρα το μεσημέρι έγινε η έναρξη, με τους εικοσιένα συμμετέχοντες αθλητές να διαγωνίζονται με τα πλέον μακριά και δυνατά τους όπλα, σε προσπάθειες από τα έξι μέτρα  για ευστοχία αλλά και διάτρηση ταυτόχρονα!
Μετά από τέσσερις περίπου ώρες συνολικής διάρκειας ο αγώνας ολοκληρώθηκε, με πολύ υψηλές  επιδόσεις από αρκετούς και κυρίως από όσους κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις.


Στην ατομική βαθμολογία την πρώτη θέση κατέλαβε ο Τάσος Κλειτσίκας του Ν. Ο. Τριχωνίδας με 9.157 βαθμούς, τη δεύτερη ο Γιώργος Δούναβης του Ν. Ο. Σύρου με 8.895 και την τρίτη ο Ντίνος Σταμούλης του Ν. Ο. Τριχωνίδας με 8.538.


Αντίστοιχα στο ομαδικό πρώτη ήταν η ομάδα του Ομίλου Τριχωνίδας με τους Τάσο Κλειτσίκα και Ντίνο Σταμούλη με σύνολο βαθμών 17.695, δεύτεροι ο Γιώργος Δούναβης και Κώστας Παπακωνσταντής του Ν. Ο. Σύρου με 17.039 και τρίτη η ομάδα του Σ. Φ. Υ. Δ. Β. Ιάσων με τον Σάκη Αρβανίτη και Κώστα Καλαμπουκά με 16.097.


Την Κυριακή τώρα, από πολύ νωρίς το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν οι αποστολές των αθλητών από διάφορες περιοχές της χώρας και λίγο μετά τις 10:00 δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα.
Χρειάστηκαν επτά περίπου ώρες για να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους οι σαράντα έξι συμμετέχοντες , επιτυγχάνοντας οι περισσότεροι  από αυτούς βαθμολογίες που φανερώνουν το πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο που υπάρχει πλέον στο συγκεκριμένο άθλημα.


Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Αντώνης Βούρτσης από τον Σ. Φ. Υ. Κ. Αλιώτις με 2.685 βαθμούς, δεύτερος ο Ηλίας Παρδάλης από τον Σ. Φ. Υ. Δ. Β. Ιάσων με 2.634 και τρίτος ο Ντίνος Σταμούλης του Ν. Ο. Τριχωνίδας με 2.619.


Στην ομαδική βαθμολογία νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Υ. Ε. Ν.  Χαλκίδας των Δημήτρη Μπαρσάκη και Γιάννη Στούπα με σύνολο 5.034, δεύτερη η ομάδα του Σ. Φ. Υ. Κ. Αλιώτις με τους Αντώνη Βούρτση και Στάθη Μπίνη με 5001 και τρίτοι οι Γιώργος Δούναβης και Κώστας Παπακωνσταντής με 4.925 από το Ν. Ο. Σύρου.

Στη βαθμολογία των συλλόγων, πρώτος ήρθε ο Ν. Ο. Σύρου, δεύτερος ο Σ. Φ. Υ. Κ. Γλαύκος και τρίτος ο Σ. Φ. Υ. Δ. Β. Ιάσων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε αυτόν τον αγώνα υπήρχαν γυναικείες συμμετοχές της Φοίβης Σκοτίδα και της Φωτεινής Αρβανίτη, αποδεικνύοντας ότι και το «ασθενές» φύλλο έχει θέση στο συγκεκριμένο άθλημα.
 Αρκετές φορές μάλιστα, αθλήτριες έχουν σημειώσει πολύ αξιόλογες επιδόσεις, κάτι που αν συνεχιστεί πιθανόν να δούμε στο μέλλον γυναίκα στο βάθρο ή να δημιουργηθεί χωριστή κατηγορία αν βέβαια αυξηθούν και οι συμμετοχές τους.
Τέλος η πολύ επιτυχημένη κατά κοινή ομολογία  διοργάνωση, έκλεισε με τις απονομές των επάθλων στους νικητές και την κλήρωση των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γλαύκου ευχαριστεί:
·         Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άνω Λιοσίων που παραχώρησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το κολυμβητήριο, καθώς και τη διεύθυνση και το προσωπικό του αθλητικού κέντρου.
·          Τις εταιρίες χορηγούς του αγώνα: Apnea, Bleutec, PATHOS και Picasso.
·         Τις εταιρίες που προσέφεραν τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς: KARTELIAS, PATHOS, Apnea, Free Dive, Roberto Calich, Kingfisher, Picasso, Must Dive,  KM Dive, PALS, Benthos, Mantaray, XX one, Halkeas Diving, B.N.P., Pesca και CRESSI.
·         Τον ιατρό του αγώνα κ. Γιώργο Γεωργόπουλο.
·         Τα μέλη και αθλητές του συλλόγου που βοήθησαν στη διοργάνωση και διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.
·         Τους χορηγούς επικοινωνίας του αγώνα τα περιοδικά Βυθός, deep, Thalassa, Ψαροτούφεκο, Έθνος Ψάρεμα και Φουσκωτό, το ηλεκτρονικό περιοδικό e-blue magazine που επιπλέον παραχώρησε στο σύλλογο και φωτογραφικό υλικό, καθώς και όλα τα forums και τα blogs.
·         Και τέλος όλους τους αθλητές που συμμετείχαν και τις δύο αγωνιστικές ημέρες και τίμησαν με τη παρουσία τους το σύλλογο, τον αγώνα και το θεσμό, και επίσης θερμά συγχαρητήρια σε όσους κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο.

Ο τρίτος προκριματικός του Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη με διοργανωτή τον Σ.Φ.Υ.Κ.Θ. 


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Υ.Β ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ATOMIKO 2011 ΓΛΑΥΚΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Υ.Β ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΟΜΑΔΙΚΟ 2011 ΓΛΑΥΚΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΤΟΜΙΚΟ ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΓΛΑΥΚΟΣ 2011

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΓΛΑΥΚΟΣ 2011

















Οι φώτο πού ακολουθούν είναι προσφορά του http://www.e-bluemagazine.com/