Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Υ/Β ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ 2010 4η αγωνιστική ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΙΤΕΑ




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Υ/Β ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ 2010

4η Αγωνιστική – Σ.Ε.Α.Δ ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ


ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΒΥΘΟΣ
Του Τάσου Κλειτσίκα Εκπαιδευτή ελεύθερης κατάδυσης FDI – ΕΟΥΔΑΑ – CMAS 2**



Την Κυριακή, 30 Μαίου, διοργανώθηκε ο 4ος κατά σειρά αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος υποβρύχιας σκοποβολής από το Σύλλογο Ελεύθερων & Αυτόνομων Δυτών νομού Φωκίδας, ΚΡΙΣΣΑΙΟ, στην πανέμορφη και γραφική κωμόπολη της Ιτέας. Ο τοπικός σύλλογος, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό παρουσιάζοντας έναν πολύ όμορφο αγώνα που χαρακτηρίστηκε από ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ αλλά και από τις υψηλότερες βαθμολογίες που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια.


            Η Ιτέα. Η Ιτέα είναι μία παραλιακή κωμόπολη του νομού Φωκίδας και επίνειο της Άμφισσας. Βρίσκεται στον Κρισσαίο κόλπο (κόλπο της Ιτέας), στον Κορινθιακό. Πίσω της απλώνεται ο ελαιώνας της Άμφισσας, με φόντο τη Γκιώνα και τον Παρνασσό πάνω στον οποίο διακρίνονται οι Δελφοί και το Χρισσό. Από την παραλία της Ιτέας κοιτώντας προς τη θάλασσα μπορεί να διακρίνει κανείς το Γαλαξίδι, ακόμα και την Πελοπόννησο. Η παραθαλάσσια Ιτέα βρισκόταν μεταξύ δύο αρχαίων πόλεων, της Κίρρας και του Χαλαίου όπου υψωνόταν μία θαλερή ιτιά, δίπλα στην οποία ανάβρυζε πηγή με δροσερό και γλυκό νερό που ήταν και η μοναδική στην περιοχή. Το όνομά της, η πόλη το πήρε από το συγκεκριμένο δέντρο και μάλιστα ακόμα και σήμερα οι κάτοικοί της την αποκαλούν Ιτιά και όχι Ιτέα.

            Ο αγώνας. Τελευταία Κυριακή του Μαίου λοιπόν και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης αρχίζουν να καταφθάνουν οι αθλητές πανέτοιμοι και αποφασισμένοι πριν τη μεγάλη ανάπαυλα του καλοκαιριού. Οι διοργανωτές από νωρίς το πρωί βρίσκονται επί ποδός, διευθετώντας και τις τελευταίες λεπτομέρειες τόσο στη γραμματεία όσο και στον αγωνιστικό χώρο. Η καλή διάθεση που έχουν είναι διάχυτη, η προσωπική εργασία που έχουν καταβάλει όλοι τους είναι υπεράνω κριτικής, ωστόσο δεν λείπουν κάποια μικροπροβλήματα τα οποία και λύνονται τάχιστα με την ευγενική παρέμβαση των παλαιότερων σε ανάλογες εκδηλώσεις.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο τοπικός σύλλογος δεν διαθέτει μεγάλη εμπειρία καθώς ο αγώνας που πραγματοποιεί σήμερα είναι μόλις ο δεύτερός του. Αυτό και μόνο το γεγονός καθιστά την μέγιστη προσπάθεια του, άξια συγχαρητηρίων. Μιλάμε για έναν πρωταθληματικό αγώνα όπου οι απαιτήσεις σε επίπεδο διοργάνωσης είναι τεράστιες, οι συμμετοχές πολλές και η πίεση του χρόνου ασφυχτική. Ο Κρισσαίος, το τιμόνι του οποίου καλά κρατεί ο ικανότατος και μεθοδικός πρόεδρος Νίκος Σταντζούρης, μπήκε κατευθείαν στα βαθιά στηρίζοντας το θεσμό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και όλοι ανεξαιρέτως οι συνδιοργανωτές τον ευχαριστούμε θερμά για την έμπρακτη συμπαράστασή του.

Τριάντα δύο αθλητές έχουν  λάβει τον αριθμό συμμετοχής τους και όλα είναι έτοιμα για να διεξαχθεί άλλος ένας συγκλονιστικός αγώνας. Η επιτροπή πιστοποίησης των κανονισμών έχει δώσει ήδη το πράσινο φως και η τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ξεκινά.
Την διαδικασία ανοίγει με τον αριθμό 1, ο Νίκος Αντώνογλου (3ος στον προηγούμενο αγώνα), ο οποίος αναγκάζεται να αλλάξει όπλο λόγω προβλήματος λίγο πριν την αφετηρία, φορτίζεται με άγχος και οι βολές του τελικά δεν θα είναι καλές, δίνοντάς του μόνο 1700 βαθμούς στερώντας του τις ελπίδες για μία καλή συνέχεια. Με τον αριθμό 2 αγωνίζεται ο Σωτήρης Σωτηρίου του ΣΕΑΔ Κρισσαίος, με καλές βολές και χρόνο 2:27’’παίρνει όλο το bonus και συγκεντρώνει 2303 βαθμούς. Ο Στάθης Μπίνης έχει ήδη πραγματοποιήσει τις βολές του στη σειρά 3, ένα πρόβλημα όμως στο στόχο του λόγω αστοχίας υλικού αναγκάζει τη γραμματεία να δεχτεί την αίτηση του αθλητή να επαναλάβει τη διαδικασία στο τέλος του αγώνα. Πολύ σωστή και έγκυρη η απόφαση των κριτών. Στη συνέχεια ο Σπύρος Σφέτσος του Κρισσαίου σε χρόνο 3:10 μαζεύει 1595 βαθμούς.



Στην 5η σειρά συναντούμε το πρόσωπο της ημέρας. Ο Σπύρος Πάσχος του Ν.Ο.Τριχωνίδας έχοντας επιδείξει εκπληκτική σταθερότητα από την αρχή του πρωταθλήματος δουλεύοντας αρκετά και με λεπτομέρεια στη φιλοσοφία του αθλήματος καταφέρνει σήμερα μία φανταστική επίδοση. Με σταθερό ρυθμό πετυχαίνει 3 κέντρα και 1 παράκεντρο σε 2:50’’, συγκεντρώνει 2792 βαθμούς πραγματοποιώντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ υψηλότερης βαθμολογίας! Το προηγούμενο, κατείχε ο Αντώνης Βούρτσης του Αλιώτις με 2791 βαθμούς από τον αγώνα του Γλαύκου στις 2/5/2010.





Τα αίματα ανάβουν και όλα δείχνουν ότι πάμε σε μία αναμέτρηση γιγάντων! Ο Γιώργος Δούναβης, εξαιρετικός φέτος και σε μεγάλη φόρμα, εκτελεί εν ψυχρώ και αυτός το στόχο του με περισσή αυτοσυγκέντρωση δείγμα της τεράστιας εμπειρίας που διαθέτει. Και με τις 4 βολές του πάνω από τους 500 βαθμούς και σε χρόνο 2:31, πετυχαίνει την καλύτερη προσωπική του επίδοση αθροίζοντας 2751 πολύτιμους βαθμούς!



Οι προσπάθειες των αθλητών συνεχίζονται και με τον αριθμό 10 ο Γιάννης Στούπας έχει ήδη πάρει τη θέση του. Με πολύ καλές βολές και ο Γιάννης συγκεντρώνει υψηλή βαθμολογία με 2658 σε 2:48 δεύτερα. Αγώνας για πολύ γερά νεύρα και όλα δείχνουν ρευστά. Πολύ καλή η εμφάνιση του Κώστα Μαδούρου από το Γλαύκο που επιτυγχάνει personal best κι αυτός με 2442 βαθμούς. Καλύτερη προσωπική επίδοση και για τον Κώστα Αθανασόπουλο του Αλιώτις με 2504. Ο Αντώνης Βούρτσης δεν φαίνεται να είναι και σήμερα σε καλή μέρα και αρκείται με 2334 βαθμούς.

Η Φοίβη Σκοτίδα επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις μου για ταχεία άνοδο, καταφέρνει 3 κέντρα (!) και μαζεύει 2207 βαθμούς σε 3:50. Τρίζουν τα θεμέλια του τελευταίου αντρικού οχυρού…!            25ος αγωνίζεται άλλος ένας αθλητής του Ν.Ο.Τριχωνίδας, ο Ντίνος Σταμούλης, πάντα μαχητικός και δυναμικός ο οποίος προηγείται και στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ο Ντίνος μαζεύοντας και λίγο το χρόνο του στα 2:37, πετυχαίνει 2 κέντρα, 2 παράκεντρα και σκαρφαλώνει κι αυτός πάρα πολύ ψηλά με 2709 βαθμούς! Μέχρι στιγμής λοιπόν έχουμε τους 3 πρώτους να έχουν ξεπεράσει τους 2700 βαθμούς, πράγμα αδιανόητο για τα χρονικά της υποβρύχιας σκοποβολής και καταλαβαίνουμε πλέον όλοι μας ότι το επίπεδο, όχι απλώς έχει ανέβει αλλά έχει εκτοξευτεί. 4ος , 5ος και 6ος με πάνω από 2500 και 20 συνολικά αθλητές να συγκεντρώνουν βαθμολογίες υψηλότερες από 2000 βαθμούς! 

Αγώνα με τον αγώνα, τα ρεκόρ διαδέχονται το ένα το άλλο, οι απαιτήσεις αυξάνονται και οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα καθορίζουν το εκάστοτε αποτέλεσμα. Τελευταίος διαγωνίζεται ο Στάθης Μπίνης που κλήθηκε να επαναλάβει βολές όπως είχαμε δει πιο πάνω. 


Με το χαμόγελο στο πρόσωπο και χωρίς ίχνος δυσφορίας από τον μεγάλο χρόνο αναμονής, πετυχαίνει και αυτός την καλύτερη προσωπική του επίδοση με 2596 βαθμούς και την 5η θέση στην ατομική κατάταξη!
Σε ομαδικό επίπεδο, την 1η θέση κατέλαβαν οι Σταμούλης – Κλειτσίκας του Ν.Ο.Τριχωνίδας με 5095 βαθμούς, 2η θέση για τους Πάσχος – Μπέλλος του Ν.Ο.Τριχωνίδας επίσης, με 5049 και στην 3η θέση οι Δούναβης – Παπακωσταντής του Ν.Ο.Σύρου με 5032 βαθμούς αντίστοιχα.
Σε επίπεδο συλλόγων, (με 3 αθλητές από κάθε σύλλογο) την 1η θέση κατέκτησε ο Ν.Ο.Τριχωνίδας με 7887 βαθμούς, τη 2η θέση ο ΣΦΥΚ Αλιώτις με 7434 και την 3η θέση ο Ν.Ο.Σύρου με 6821 βαθμούς.

Η απονομή. Άλλη μία εκδήλωση έφτασε αισίως στο τέλος της. Οι διοργανωτές προσπάθησαν αρκετά και έδωσαν έναν καλό αγώνα αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες που επιτεύχθηκαν. Δεν έλειψαν τα μικροπροβλήματα τα οποία και ξεπεράστηκαν με καλή θέληση και ανοιχτό μυαλό. Σε αυτό που πρέπει να σταθούμε, είναι η υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και πρωτίστως ο πρόεδρος του Κρισσαίου, Νίκος Σταντζούρης, στο να διεξάγουν έναν πρωταθληματικό αγώνα με ότι δουλειά και ευθύνες αυτός συνεπάγεται.


 Όταν λίγοι άνθρωποι αναλαμβάνουν και φέρνουν εις πέρας διοργανώσεις τέτοιας εμβέλειας, αυτό και μόνο το γεγονός  πρέπει να τους δικαιώνει στα μάτια όλων μας.Η τελετή απονομής με τα ευμεγέθη τρόπαια για τους νικητές, τα πολλά δώρα των χορηγών, τα αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες αλλά και ο πλούσιος μπουφές με τα εκλεκτά εδέσματα (…που τον τιμήσαμε δεόντως), σφράγισαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και έκλεισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την όλη  διοργάνωση.












Ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ στον τοπικό σύλλογο, τόσο για τη χαρά του αγώνα που χάρισε σε όλους μας, όσο και για τον υπέροχο καφέ που μας πρόσφερε και είχαμε την χαρά πραγματικά να απολαύσουμε, στο γραφικό λιμανάκι του Γαλαξιδίου αγναντεύοντας την απίστευτη ομορφιά του τοπίου που απλώνονταν γύρω μας.


Μεγάλο ραντεβού λοιπόν, τον Οκτώβριο στο Αγρίνιο για την 5η και προτελευταία αγωνιστική του συναρπαστικού πρωταθλήματος για το 2010



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΗΤΩΝ

Σπύρος Πάσχος: κατ’αρχήν συγχαρητήρια στον Κρισσαίο και στον πρόεδρό του για την ωραία διοργάνωση. Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας μου αλλά και σε όλους τους νικητές και μη, που συμμετείχαν σε έναν τόσο δύσκολο αγώνα που χαρακτηρίστηκε από κορυφαίο συναγωνισμό και πολύ υψηλές επιδόσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος από την επίδοσή μου για  την επίτευξη αυτής της βαθμολογίας και συνάμα πολύ ευχαριστημένος διότι μετά από αρκετή δουλειά κατάφερα να επιτύχω αρκετούς από τους στόχους που είχα θέσει ως αθλητής.

Γιώργος Δούναβης: είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, τόσο από την επίδοσή μου όσο και από τη θέση την οποία κατέλαβα. Χαίρομαι πάρα πολύ διότι το πρωτάθλημα εξελίσσεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θεωρώ ότι τελικά είναι καλύτερο από ότι όλοι περιμέναμε. Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πίεση για τους πρώτους αθλητές και σίγουρα θα υπάρχει έντονος συναγωνισμός μέχρι και τον τελευταίο αγώνα που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον έως και τη λήξη του πρωταθλήματος.

Ντίνος Σταμούλης: ο αγώνας ήταν πολύ έντονος με πολύ υψηλές βαθμολογίες και τρομερό συναγωνισμό. Ο θεσμός του πρωταθλήματος έχει δώσει κυριολεκτικά φτερά σε όλους τους αθλητές που συμμετέχουν προσδοκώντας ο καθένας το καλύτερο. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την άψογη για ακόμα μία φορά, εμφάνισή της, όπως επίσης και στους υπόλοιπους νικητές όλων των κατηγοριών.Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν και στον διοργανωτή σύλλογο για τον όμορφο αγώνα αλλά και για τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε σε όλα τα επίπεδα.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΙΤΕΑ 2010


ΚΑΤΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΙΚΟ ΙΤΕΑ 2010

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ