Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Υ/Β ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ 5ος προκριματικός αγώνας Σ.Φ.Υ.Κ. ΓΛΑΥΚΟΣ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Υ/Β ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ
5ος προκριματικός αγώνας

Διοργάνωση: Σ.Φ.Υ.Κ. ΓΛΑΥΚΟΣ

Του Τάσου Κλειτσίκα, εκπαιδευτή ελ.κατάδυσης FDI – Ε.Ο.Υ.Δ.Α – CMAS 2**

Την Κυριακή 6 Νοέβρη, ο Γλαύκος διοργάνωσε τον 5ο προκριματικό αγώνα της χρονιάς, στο γνωστό πλέον σε όλους μας, ανοιχτό κολυμβητήριο του Δήμου Άνω Λιοσίων. Ο πολύ καλός καιρός, οι πολλές συμμετοχές με υψηλές βαθμολογίες  αλλά και η άψογη διοργάνωση, χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο αγώνα, μία ανάσα πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.                      
Αρχικά, ο 5ος προκριματικός ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί από το Ν.Ο.Σύρου στην Ερμούπολη, ένα πρόβλημα όμως που προέκυψε με το τοπικό κολυμβητήριο ανάγκασε τους διοργανωτές να ακυρώσουν τη διαδικασία. 
Ο Γλαύκος δίνει άμεση λύση, αναλαμβάνει για δεύτερη φορά στο ίδιο έτος να διεξάγει αγώνα και μάλιστα κάτω από ασφυκτικά περιορισμένο  χρονικά, πλαίσιο. Με σύμμαχο την πολυετή του πείρα σε ανάλογες διοργανώσεις, όχι μόνο δεν θα συναντήσει προβλήματα αλλά θα καταφέρει να στήσει και έναν άρτιο, σε όλα τα επίπεδα, αγώνα που θα παρακολουθήσουμε αμέσως παρακάτω.                                                                                                
Με τον ήλιο να λάμπει ψηλά πάνω από τον Αττικό ουρανό, οι άνθρωποι του Γλαύκου βάζουν τις τελευταίες τους πινελιές, λίγα λεπτά μόλις πριν την έναρξη. Ο Γιώργος Δούναβης, κομισάριος στο συγκεκριμένο αγώνα, στις 10:30 θα δώσει το πράσινο φως ύστερα από τους αυστηρά απαιτούμενους ελέγχους βάσει των κανονισμών και η διαδικασία ξεκινά με το Σάκη Αρβανίτη στην αφετηρία. Με δύο κέντρα και όλο το bonus του χρόνου θα γράψει την πρώτη πολύ υψηλή βαθμολογία της ημέρας με 2637. Ακολουθεί ο Γιώργος Δούναβης που θα συγκεντρώσει 2555. 
Αμέσως θα απαντήσει ο Σπύρος Μαρίνης με δύο κέντρα και δύο παράκεντρα, συγκεντρώνοντας 2731 βαθμούς, παίρνοντας την πρωτοπορία και επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται εφέτος. Μία άσχημη βολή ήταν ικανή να αλλοιώσει την πολύ καλή προσπάθεια του Στάθη Μπίνη και να τον περιορίσει στους 2352, όπως επίσης και το Γιώργο Μοναστήρογλου που έπειτα από μακρά απουσία από την υ/β σκοποβολή, θα συγκεντρώσει σήμερα 2048 βαθμούς. 
Ο Ηλίας Παρδάλης στη συνέχεια θα έχει ένα μικρό στραβοπάτημα, αφού οι 2433 βαθμοί που κατάφερε δεν στέκονται αντάξιοι των προσδοκιών του στην πιο κρίσιμη ίσως, γι αυτόν, καμπή του πρωταθλήματος. Ελάχιστα πιο ψηλά θα σταθεί ο πρόεδρος του Αλιώτις, Αντώνης Βούρτσης, σημειώνοντας 2435 βαθμούς, ενώ ο τέως, Κώστας Αθανασόπουλος θα κάνει μία πολύ καλή εμφάνιση, αθροίζοντας 2540, ανεβαίνοντας έτσι στην 7η θέση του σημερινού βαθμολογικού πίνακα αλλά και χαρίζοντας πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του για το συλλογικό πρωτάθλημα. Σε χειροκροτήματα ξεσπούν σύσσωμοι οι Γλαυκιώτες με την έξοδο του προέδρου τους, Κώστα Μαδούρου, από το νερό. Τα όργανα της γραμματείας θα επιβεβαιώσουν τις φοβερές βολές του και θα τον ανεβάσουν στο 3ο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με την εντυπωσιακή βαθμολογία των 2636, που αποτελούν και προσωπικό του ρεκόρ αν δεν κάνω λάθος. Πολύ καλά θα τα πάει και ο Γιώργος Γιαννάτος, επίσης του Γλαύκου, αφού με τους 2579 που συγκέντρωσε, αναρριχήθηκε στην 5η θέση της κατάταξης. 
Καλές βολές και για τον Μιχάλη Τσιμπίδη με 2474 όπως επίσης και για τον Μπάμπη Πλαστουργό με 2419. Ο Ντίνος Σταμούλης, προερχόμενος από κακή γι αυτόν εμφάνιση στον προηγούμενο αγώνα, καταφέρνει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σήμερα, συγκεντρώνοντας 2594 πολύτιμους βαθμούς, παίρνει την τέταρτη θέση αλλά και μεγάλες ανάσες για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Τον αγώνα θα ολοκληρώσει ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, Βασίλης Καλογερόπουλος. Με έντονα τα βλέμματα στραμμένα πάνω του, ο Βασίλης θα ρίξει ξανά δύο κέντρα και με χρόνο 2:32, θα γράψει 2472 βαθμούς.            
Έτσι, διαμορφώθηκαν και τα τελικά αποτελέσματα.                
Στο ατομικό: 1ος ο Σπύρος Μαρίνης με 2731, 2ος ο Σάκης Αρβανίτης με 2637 και 3ος ο Κώστας Μαδούρος με 2636.                  
Στο ομαδικό: 1η θέση για τους Μαρίνη-Δούναβη με 5286, 2η θέση οι Αρβανίτης-Παρδάλης με 5070 και 3η θέση για τους Μαδούρος-Πλαστουργός με 5055 βαθμούς αντίστοιχα.          
Στο συλλογικό: 1η θέση ο Σ.Φ.Υ.Κ ΓΛΑΥΚΟΣ με 7634, 2η θέση για τον Σ.Φ.Υ.Κ ΑΛΙΩΤΙΣ με 7447 και 3η θέση για τον Σ.Φ.Υ.Δ.Β ΙΑΣΩΝ με 7415 βαθμούς.

Η μάχη για τη διαδοχή του τίτλου, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, έχει ανάψει για τα καλά. Με έναν μόνο αγώνα να απομένει και με τη βαθμολογική διαφορά των πρωτοπόρων να είναι σχεδόν αμελητέα, τα πάντα θα κριθούν στη λεπτομέρεια μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Έντονη δράση και αρκετό σασπένς λοιπόν στο μεγάλο τελικό. Γι αυτό, μείνετε συντονισμένοι!