Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΕΟΥΔΑ: Πανελλήνιο πρωτάθλημα υποβρύχιας σκοποβολής 2011





Αγαπητοί φίλοι.
Με χαρά σας ανακοινώνουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Σκοποβολής της ΕΟΥΔΑ για το 2011.
Το φετινό πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί σε 6 αγώνες που θα γίνουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με τη σειρά, από τους :
Σ.Φ.Υ.Δ.Β ΙΑΣΩΝ στο Βόλο.
Σ.Φ.Υ.Κ. ΓΛΑΥΚΟΣ στην Αθήνα.
Σ.Φ.Υ.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, στην Θεσσαλονίκη.
Σ.Φ.Υ.Κ. ΑΛΙΩΤΙΣ , στον Πύργο.
Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ , στη Σύρο.
Ν.Ο. ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ , στο Αγρίνιο.


Οι 5 πρώτοι αγώνες είναι «Προκριματικοί» και ο τελευταίος στο Αγρίνιο ο «Τελικός». Στους προκριματικούς θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές της υποβρύχιας σκοποβολής με αθλητικό δελτίο αλλά και άτομα χωρίς αθλητικό δελτίο.

Έτσι δίνεται δυνατότητα συμμετοχής σε νέα άτομα τα οποία αν έχουν καλές επιδόσεις θα μπορούν να ακολουθήσουν το πρωτάθλημα και να φθάσουν στον τελικό, αλλά για να συμμετάσχουν στον τελικό θα πρέπει να γραφτούν σε σύλλογο και να εκδώσουν αθλητικό δελτίο.

Από τους 5 προκριματικούς αγώνες θα υπολογίζεται η βαθμολογία των 4 για την συμμετοχή στον τελικό. Θα υπάρχει δλδ η δυνατότητα να μην συμμετάσχει κάποιος σε 1 αγώνα από τους 5 ή αν συμμετέχει και στους 5 θα έχει την δυνατότητα να μην μετρήσει μία βαθμολογία(συνήθως η χειρότερη), η συμμετοχή όμως στον τελικό είναι υποχρεωτική για να μετρήσει η βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

Για την συμμετοχή στον τελικό, είναι απαραίτητο αθλητικό δελτίο σε ισχύ.

Ο κάθε αγώνας θα περιλαμβάνει 3 κατηγορίες που θα διεξαχθούν ταυτόχρονα και είναι οι εξής:

α) Ατομική κατηγορία, ο αγωνιζόμενος εκτελεί την προσπάθειά του και βαθμολογείται. Αυτός που θα πάρει την υψηλότερη βαθμολογία κατατάσσεται πρώτος και ακολούθως δεύτερος, τρίτος κ.τ.λ.

β) Συλλογική κατηγορία, η βαθμολογία των ομάδων των Συλλόγων, θα βγαίνει από το άθροισμα των τριών καλύτερων βαθμολογιών των αθλητών του συλλόγου στο ατομικό. Οι σύλλογοι μπορούν να πάρουν μέρος με όσους αθλητές θέλουν. Τα ονόματα των αθλητών της ομάδας του συλλόγου θα δηλώνονται πριν την έναρξη του αγώνα. Αν κάποιος αθλητής δεν έχει δηλωθεί, από κάποιο σύλλογο, η βαθμολογία του δεν θα υπολογίζεται. Οι αθλητές μπορεί να είναι διαφορετικοί σε κάθε αγώνα.

γ) Ομαδική κατηγορία, (δεν μετρά στο πρωτάθλημα, αλλά βραβεύεται στους επί μέρους αγώνες), όπου με τη δήλωση συμμετοχής δηλώνεται το όνομα της ομάδας και τα δύο ονόματα αυτών που την αποτελούν. Οι βαθμολογίες στο ατομικό των μελών της ομάδας αθροίζονται και προκύπτει ένα σύνολο. Η ομάδα που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο σύνολο, κατατάσσεται πρώτη και ακολούθως δεύτερη,τρίτη κ.τ.λ.

Στις κατηγορίες α και γ, θα βραβευθούν οι τρεις πρώτες θέσεις.

Για το πανελλήνιο πρωτάθλημα θα βραβευτούν:

Πρωταθλητής Σύλλογος Ελλάδος ( Συλλογικό).
Θα υπολογιστεί η βαθμολογία των ομάδων των συλλόγων σε 4 από τους 5 προκριματικούς αγώνες + η βαθμολογία του τελικού. Αν δεν υπάρχει συμμετοχή στον τελικό η προηγούμενη βαθμολογία δεν καταχωρείται στα αποτελέσματα.

Πρωταθλητής Ελλάδος ( Ατομικό)
Θα υπολογιστεί η βαθμολογία των αθλητών σε 4 από τους 5 προκριματικούς αγώνες + η βαθμολογία του τελικού. Αν δεν υπάρχει συμμετοχή στον τελικό η προηγούμενη βαθμολογία δεν καταχωρείται στα αποτελέσματα.

Ε.Ο.Υ.Δ.Α. Επιτροπή Υποβρύχιας Σκοποβολής